литвинчук українська мова ділового спрямування

литвинчук українська мова ділового спрямування

Посібник містить відомості про стилі сучасної української літературної мови, зокрема офіційно-діловий. Наведено класифікацію ділових паперів та вимоги до їх складання, зразки оформлення різних видів документів, а також пов’язаний з темою теоретичний матеріал із сучасної української мови. Система вправ і завдань має на меті як набуття студентами навичок складання різних ділових паперів, так і закріплення знань з мови. Для студентів вищих закладів освіти, а також для учнів ліцеїв, гімназій, учителів шкіл. Стане у пригоді працівникам організацій та установ. Методичні посібники. 054 Соціологія. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА дисципліни «Ділова українська мова за професійним спрямуванням» (для бакалаврів).

Автор: Кущ Н Предметом вивчення практичного курсу „Українська мова (за професійним спрямуванням)” є сучасна українська літературна мова професійної сфери. Мета: формування високого рівня комунікативної культури у сфері професійного спілкування в його усній і писемній формах.  Типізація мовних засобів; стандартизація мови ділових паперів. Використання канцеляризмів у професійному мовленні. Штампи й мовні. Ділова україньска мова — дисципліна шо вивчає норми сучасного ділового мовлення, в галузі лексики, морфології, синтаксису та стилістики. Офіційно — ділове мовлення це сфера соціально-правових відносин, що реалізуються в законотворчості, в економіці, в управлінні та дипломатичної діяльності. До периферії ділового стилю відносять інформативну рекламу, патентний стиль і побутово-ділову мову. Організаційно-розпорядча документація (ОРД) — вид ділової писемності, найбільш повно представляє її специфіку. Разом з різними видами законодавчої мови ОРД являє собою центр ділової писемності, ядро офіційно-ділового Українська мова, 20.03.2019 16:40, Yassin246. Яка робота для дитини складна і важка потрібно коротко і яка робота потребує певних зусиль? теж коротко. і що можна намалювати до цього вислова. «аж доки, лінюху, ти будеш вилежуватись, коли ти зо сну свого встанеш?

ще трохи поспати, подрімати ще трохи, руки трохи зложити, щоб полежати,і прийде, немов волоцюга, твоя незаможність,і злидні твої! «Ответов: 2. Посмотреть.

Українська мова, 07.04.2019 14:25, EkaterinaZeyb. Выбрать эпитеты из этого стихотворения, Ответов: 2. Знаешь правильный ответ? Хто має відповіді до книжки україн Висвітлено важливі питання програмного матеріалу з курсу “Українська мова (за професійним спрямуванням)”. Особливу увагу зосереджено на актуальних проблемах мовних норм і культури професійно-ділового мовлення. До кожної теми подано низку практичних завдань, які дадуть змогу закріпити засвоєний матеріал під час самостійного опрацювання. Для студентів різних форм навчання, а також для всіх, хто цікавиться проблемами культури української мови. Зміст. Додаток 3. “Використовуймо національне багатство”. Словники з української мови (за професійним спрямуванням). РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА ОСНОВНІ ПІДРУЧНИКИ І ПОСІБНИКИ 1. Авраменко О. О., Яковенко Л, Шийка. Я Ділове спілкування: навчальний посібник за наук. ред. О. Авраменко. Івано-Франківськ: ЛілеяНВ, 2015. 160. URL : umo.edu.ua/images/content/depozitar/navichki_pracevlasht/dilove_spilkuv_1.p. df 2. Андрєєва Т. Українська мова (за професійним спрямуванням) : навч. посіб.  : chtyvo.org.ua/authors/Ponomariv_Oleksandr/Stylistyka_suchasnoi_ukrainskoi. _movy/ 56. Попович Н. М., Івасюта М. І. Українська мова за професійним спрямуванням : практикум. Чернів. нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. Мова ділових паперів. Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів Грант МБФВ КМА «Університетська книга: розвиток книжкової колекції НаУКМА» Алерта · Київ · 2004. Скачать Українська мова. Цей підручник є переробленим і доповненим виданням першого в Україні навчального посібника офіційно-ділового спрямування в мовному аспекті, на базі якого впроваджено у систему освіти предметний курс з ділової мови. У підручнику представлено теоретичний і практичний матеріал з ділової мови -усної та писемної. Подається опис синтаксичних особливостей поб Ш37 Українська мова за професійним спрямуванням : Підд^йшк. — 2-ге вид., виправ ідоповнен -К Алерта, 2011 — 6 9 6. 13ВЫ 978-617-566-030-0.  Стратегія поведінки.

під час ділової бесіди. 216. 2.3.4. Співбесіда з роботодавцем.  ДОДАТКИ Програма курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)» Стартовий тест Короткий лексикон синонімів української мови Складні випадки наголошення. 645 663 673 688. ПЕРЕДМОВА. Високорозвинута сучасна літературна українська мова має розгалужену систему стилів, серед яких: розмовний, художній, науковий, публіцистичний, епістолярний, офіційно-діловий та конфесійний (За М. Зубковим). 4.  У зв’язку з проголошенням України незалежною самостійною державою нині максимально зростає роль офіційно-ділового стилю, що обслуговує суспільне, громадське і державне життя громадян усієї країни. Сфера використання офіційно-ділового стилю мови — це офіційне спілкування в державно-політичному, громадському й економічному житті, законодавство, адміністративно-господарська діяльність. Размер: 361.39 Kb.; В умовах розбудови української держави дедалі більшого значення набувають проблеми духовної культури нації, піднесення вартості української мови, вихід її на міжнародну арену як мови суверенної держави, які залежить передусім від функціонування української літературної мови у професійній сфері Курс «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Сторінки. Головна сторінка.  Популярні публікації.

М.

Зубков «Сучасна українська ділова мова». Підручник містить основну характеристику функціональних стилів сучасної української літературної мови. Висвітлюються наступні теми: -. Шевчук «Українське ділове мовлення».

Навчальний посібник містить відомості про стилі сучасної української літературної мови. Наведено класифікацію ділових паперів та основні в Дорошенко. І., Дудик П Вступ до мовознавства.

Все про мовознавство. Практичний словник синонімів української мови. Українська мова як державна бере свій початок із кінця ХІ століття і пов’язана з обслуговуванням офіційного листування. Поняття „ділова мова” передбачало розвиток офіційно-ділового стилю. Історія мови ділового спілкування розпочалася з 20-х років ХХ століття.

Існує три періоди в історії її функціонування: 1) 20-30-ті роки Висвітлено важливі питання програмного матеріалу з курсу “Українська мова (за професійним спрямуванням)”. Самостійна робота. з дисципліни. «Українська мова за професійним спрямуванням». Змістовий модуль 1.

КУЛЬТУРА ПРОФЕСІЙНОГО МОВЛЕННЯ Тема: Комунікативні ознаки та аспекти культури мовлення. Мета: — засвоїти основні комунікативні ознаки та аспекти культури мовлення; формувати комунікативні професіограми майбутнього фахівця; виробляти уміння і навички послуговуватись впорядкуванням парадигмою знаків у різних етикетних комунікативних ситуаціях.; працювати над вихованням ввічливості, поваги, ґречності, толерантності, чемності. Мова — найуніверсальніший засіб спілкування людей, накопичення, передачі інформації, навчання і виховання, один із найважливіших компонентів духовної культури людини. Мовлення — це мовна діяльність, конкретне говоріння!г що проходить у часі і виявляється у звуковій (включно з внутрішнім проговорюванням) або письмовій формі. Культура мови — це володіння нормами літературної мови, вміння користуватися всіма її засобами залежно від умов спілкування, мети й змісту мовлення.  1.2 Види усного спілкування за професійним спрямуванням. Жанри публічних виступів. Композиція мовлення.

1. Види усного спілкування. 2. 3. Ділова бесіда. УКРАЇНСЬКА МОВА. (за професійним спрямуванням). Питання до екзамену.

для студентів денного та заочного відділення.  з української мови Культура фахового мовлення. Державотворча роль мови.  Глущик.В., Дияк О.В., Шевчук.В. Сучасні ділові папери: Навчальний посібник -К.:.С.К., 200Підручник укладено відповідно до типової програми дисципліни «Укра-їнська мова (за професійним спрямування)», затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150.

Структурування матеріалу здійснено від-повідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Теоретичний і практичний матеріал згруповано у три змістові модулі.  Професійна сфера як інтеграція офіційно-. ділового, наукового і розмовного стилів. 112 1.3. Текст як форма реалізації мовленнєво‑.  Додатки Програма курсу «українська мова (за професійним спрямуванням)». 589 Стартовий тест. Конспект лекцій з української мови (за професійним. спрямуванням) розроблено відповідно до робочої програми дисципліни. «Українська мова (за професійним спрямуванням)» для студентів. денної форми навчання.  Реалізація цього завдання у вищих навчальних закладах України здійснюється шляхом вивчення курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Зміст дисципліни покликаний не лише узагальнити й систематизувати знання з української мови, набуті студентами у школі, а й сформувати мовну особистість, обізнану з культурою усного і писемного мовлення, яка вміє в повному обсязі використовувати набуті знання, уміння і навички для оптимальної мовної поведінки в професійній сфері. Предметом вивчення дисципліни “Українська мова (за професійним спрямуванням)” є мова фахового спілкування спеціалістів різних галузей знань.

Даний курс акцентує увагу на такі розділи мовних знань: культура фахового мовлення; етика ділового мовлення; лексичний аспект сучасної української літературної мови у професійному спілкуванні; нормативність і правильність фахового мовлення; складання професійних документів. Українська мова професійного спрямування – це нормативна навчальна дисципліна, яка вивчає норми сучасної української літературної мови з метою подальшого їх застосування у професійній діяльності юриста. Українська мова професійного спрямування є обов’язковою для вивчення студентами вищих навчальних закладів. Вона входить до нормативної частини навчального плану, а це означає, що її обсяг та зміст повинні визначатися відповідними державними стандартами освіти. Предметом вивчення навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» є сукупність жанрових різновидів документів дипломатичної комунікації; текстів стилів наукового, офіційно-ділового та масової інформації. Міждисциплінарні зв’язки: «Філософія», «Логіка», «Основи наукових досліджень», «Економічна дипломатія», «Теорія і практика перекладу», «Теорія міжнародної економічної політики», «Дипломатичний протокол та етикет». Мова – явище суспільне, вона розвивається й функціонує в суспільстві, оскільки є засобом спілкування людей. Сьогодні, в період активної розбудови української державності, до майбутніх фахівців ставляться високі вимоги, які полягають не лише у досконалому знанні фаху, а й у високому рівні володіння українською мовою, вільному користуванні нею в усіх галузях, особливо – її науковим та офіційно-діловим стилями.  З 91 Зубков Сучасна ділова мова за професійним спрямуванням: навчальний посібник М.Зубков. – Х.: Факт, 2006. – 496.

Посібник осягає основи культури спілкування, види й жанри публічних виступів. У навчальному посібнику, укладеному за програмою «Українська мова за професій-ним спрямуванням», подано теоретичний і практичний матеріал, що стосується різних аспектів професійного спілкування, мовного й ділового етикету, значення української мови в житті суспільства, особливостей розвитку мовної системи.  Науковий стиль 137 § 24. Індивідуальний стиль мовлення 164. Українська мова за професійним спрямуванням. ТЕКСТ.

Вам подано 45 тестових завдань з української мови, які пропонується виконати за 45 хвилин.

У кожному завданні тільки одна правильна відповідь, яку Ви фіксуєте в листку відповідей.

Наприклад: а) в) ґ) 4. б) Тест Українська мова (за професійним спрямуванням) Упорядник Коваленко Б.К-ПНУ бесплатный. Состоит из 45 вопросов, был пройден 946 раз. Вы можете указать свое имя Ділова мова – відгалуження літературної мови, що забезпечує писемне та усне спілкування на офіційно-діловому рівні. ^ Мовою правознавчого спрямування — одна з форм сучасної літературної мови, специфіку якої зумовлюють особливості спілкування та діяльність у правознавчій та правозахисній сферах. Це сукупність усіх мовних засобів, які правознавець використовує у професійній діяльності. ^ Функції мови правознавчого спрямування: номінативна – називання фахових реалій та понять; пізнавальна – знаряддя й спосіб фахового пізнання, запам’ятовування, оволодіння фаховим досвідом Гриценко Т.Б. Навчальний посібник. Київ: Центр учбової літератури, 2010. 624. Линчак І.Українська мова (за професійним спрямуванням) [Текст] : навч. посіб. для студентів ВНЗ напряму підгот. ―Туризм‖ Линчак, Г Матвєєва. Херсон : Олді-плюс, 2014.  135. Богдан.К. Мовний етикет українців: традиції і сучасність. Київ: Рідна мова, 1998. 476.

4. Ботвина Н.В. Ділова українська мова (офіційно-діловий та науковий стилі): 3-є вид., доп. та перероб. Київ: ―АртЕк‖, 200280.

5.

Міжнародні культурні традиції: мова та етика ділової комунікації: Вид. 2-ге, доп. та перероблене.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках