заповнення ящиків для розсади сумішшю грунтів

заповнення ящиків для розсади сумішшю грунтів

До ґрунтової суміші для вирощування рослин в теплиці пред’являють особливі вимоги: вона повинна містити достатньо поживних речовин, утримувати вологу і добре пропускати повітря. Крім того, в тепличної ґрунтової суміші не повинно бути шкідників та збудників хвороб. Основним компонентом ґрунтової суміші є земля, що складається з глини, дрібнозернистого піску, гумусу і мінеральних речовин. Для отримання такої землі зрізають верхній шар дерну завтовшки 10-15 см, перевертають його і укладають шарами, вибравши місце на відкритому повітрі, але під навісом.

Через кожні два шари дерну насипають 5 см гн Найчастіше такий грунт садівники заготовляють самі на своїй ділянці. Восени привозять землю з городу, проморожують її на балконі, проводять термообробку, потім вносять в неї все, що попадеться під руку — перегній з компостної ями, торф з клумби біля сусіднього будинку, тирсу, найчастіше прямо з пилорами, який попадеться пісок, гній, золу і т.д. Грунт вийшов дуже пухким, і ми дуже задоволені.  Для приготування ґрунтових сумішей не можна брати землю з грядок, де росли овочеві культури. Перегній бажано брати з 3-4-річної купи, а дернову землю з ділянки, де багаторічні трави ростуть кілька років. Ну, а тепер трохи докладніше.  Для посіву насіння і вирощування розсади зазвичай використовують суміш цих земель.

Майбутній урожай значною мірою залежить від якості розсади. А головними чинниками, які впливають на силу і здоров’я розсади є насіння та ґрунт, в яку воно потрапляє. І якщо не завжди вдається передбачити, наскільки сильним і здоровим в наші руки потрапило насіння, то подбати про склад ґрунтосуміші по плечу кожному городникові. Які для цього знадобляться інгредієнти, і в яких пропорціях їх потрібно брати? — Грунтосуміш універсальна і доза добрив Різні овочеві культури вимагають різного складу грунтосумішей. Існує універсальний склад, який підійде практично для будь-якої горщечкової розсади, але тоді потрібно знати, в яких пропорціях додавати ті або інші добрива. Для універсальної ґрунтосуміші потрібно взяти: • низинний торф З приходом весни у нас. городників розпочинається головний біль — грунт для вирощування розсади, де його взяти, як приготувати, по-старому використовувати звичайну землю і задовольнятися тим, що виросте або купити готову грунтосуміш. Питань, як бачите, дуже багато і необхідно допомогти в них розібратися, особливо початківцям городникам Деякі дачники особливо не заморочуються, вони йдуть і купують Вивчити особливості вирощування розсади та навчитись розраховувати потреби розсади овочевих культур. Для раціонального використання закритого ґрунту і одержання високоякісної розсади застосовують науково обґрунтовану технологію з урахуванням термінів вирощування, віку розсади та площі її живлення.  Розсаду вирощують двома способами – безпосереднім висіванням у ґрунт парника, теплиці чи розсадника, або сівбою накільченого насіння у поживні горщечки або кубики, касети.  Сіянці вирощують в ящиках, висіваючи насіння на глибину до 2 см з шириною міжрядь 3-4 см. Пікірують сіянці у фазі сім’ядольних листочків, або на початку утворення першого справжнього листка. Склад грунту Грунт для розсади помідорів можна придбати або зробити самому. Ризик придбати товар поганої якості змушує городників виготовляти його власноруч.

Самостійно грунт для розсади помідорів роблять на основі перегною, тирси та дернової землі. Його слід заготовити восени, щоб взимку чорнозем проморозити. Грунт для розсади томатів слід брати з ділянки, на якій 2-3 роки не вирощували городні культури, або з лісу.  Підготовка почвомасси для висадки розсади томатів не передбачає використання звичайної земляної суміші, взятої з городу. Вона дуже щільна, тому помідорам буде важко розвиватися. Деякі овочівники перемішують частина власноруч приготованого чорнозему з покупним. У суміші з підстилкою із соломи або тирси він достатньо рихлий, помірно вологий. За тиждень може розігрітися до 60-70 °. Остигає поступово — через місяць температура гною знижується до 30 °.Коров’ячий гній надмірно вологий, щільний, розігрівається погано.  Використовується в суміші з іншими матеріалами.Деревні Листя в чистому вигляді дають невисоку температуру.  Потім розкладаємо його по стаканчиках або ящиках для розсади та поливаємо одним із препаратів: Фітодоктор (чайна ложка на два літри води) або Фітоспорин. Обробка насіння– Перед посівом насіння обов’язково обробляємо, – наголошує фахівець. – За винятком вже обробленого кольорового насіння. +Підготовка поживних сумішей. + В різні пори року та для різних стадій розвитку рослин, норми внесення добрив різняться.

Дозу внесення визначають за даними агрохімічного аналізу.  Щоб одержати урожай овочевих культур та розсаду квіткових — широко використовують вирощування її з насіння в теплицях та парниках.  + Висівання насіння в ящики включає такі операції: влаштування дренажу; заповнення ящика просіяним субстратом; вирівнювання поверхні субстрату; висівання насіння; ущільнення поверхні субстрату після висіву насіння; полив (рис. 18). + + Рис. 18. Висівання насіння в ящики. З приходом весни у нас. Питань, як бачите, дуже багато і необхідно допомогти в них розібратися, особливо початківцям городникам Деякі дачники особливо не заморочуються, вони йдуть і купують Вибір і самостійна підготовка якісного грунту для розсади. Компоненти і таблиця оптимального складу ґрунтосуміші в залежності від культури.  При всіх перевагах приготовленої грунтової суміші багато городників воліють купувати готовий грунт для розсади. Так простіше.

І з цим не можна не погодитися. Але щоб ще й розсаду отримати гідну, потрібно вміти відрізняти багатокомпонентну суміш, заправлену комплексом добрив, від кислого торфу. Читайте: Коли найкраще сіяти помідори на розсаду в 2018 році?

Перш ніж зробити покупку, вивчайте склад суміші і рівень кислотності. Заповнення приготованою сумішшю ящиків для розсади. Називає: умови, необхідні для вирощування розсади з насіння. Готує: суміші ґрунтів у необхідному співвідношенні компонентів за допомогою вчителя. Заповнює: сумішшю ящики для розсади. Розвиток мовлення використання назв компонентів суміші ґрунтів у розгорнутому мовленні, розширення словникового запасу. Пізнавальний розвиток: розширення уявлень про умови вирощування розсади. Я купую в магазині, спеціальний грунт для розсади, потім засинаю його в ящики (беру ящики з по овочів, кладу упаковку для грунту, і проливаю грунт окропом, залишаю до висихання. Можна проливати слабким розчином марганцівки, але зараз марганцівку продають за рецептом, все ці процедури необхідні для знезараження. Вирощуємо розсаду томатів: 20 простих кроків отримання сильної розсади від інтернет магазину Яскрава Клумба.  Тому візьміть до уваги кілька важливих моментів. Основні властивості грунту для вирощування розсади томатів: Субстрат має бути легким – повітря- і вологопроникним. Кислотність ґрунту – рН 5,5-6,5.  Раз на день розвертайте ящики з розсадою по відношенню до вікна на 180°. При будь-якому домашньому освітленні, рослини будуть розгортатися в бік природного світла. Якщо їх не повертати періодично – отримаєте однобокий розвиток розсади. Крок 14.

При будівлі споруджень захищеного грунту використовуються непроникні для світла матеріали (бетон, цегла, метал, дерено, пластмаси тощо) і світлопроникні (скло, прозорі полімери), однак поверхні з непрозорих матеріалів прагнуть зробити якомога меншою площею. У деяких теплицях вона складає всього 6-9%. Як скло, так і прозора плівка мають свої переваги і недоліки.  Склад і підготовка тепличного грунту. Інтенсивне використання теплиць протягом цілого року, високі врожаї овочів у спорудах захищеного грунту, обмежений обсяг кореневого живлення, застосування частих і рясних поливів обумовлюють необхідність штучного створення високородючих грунтових сумішей (грунтів). Родючість: грунт для розсади повинен містити всі необхідні рослині поживні речовини; Збалансованість: всі компоненти грунту повинні перебувати в оптимальній пропорції, занадто висока або, навпаки, занадто низька концентрація тієї чи іншої мінеральної речовини може несприятливо відбитися на якості розсади  Після приготування грунтової суміші зберігайте її в прохолодному приміщенні: в гаражі, погребі чи сараї – нехай краще грунт замерзне, ніж пересохне в квартирі. Так само необхідно пам’ятати, що перед посадкою насіння на розсаду грунт рекомендується знезаразити – позбавити від можливих збудників хвороб, личинок і грибків. Зазвичай для цього рекомендують пропарювати грунт. Як це робиться? Грунт або грунт для розсади – це джерело для рослин хімічних елементів і органічних речовин. Вони необхідні розсаді для харчування, активного росту, розмноження і утворення смачних і стиглих плодів у майбутньому. Грунт також забезпечує кореневій системі потрібний температурний режим, підтримує вологість, повітрообмін. Етап знезараження грунту для розсади. Готуючи грунт під майбутню розсаду дуже важливо, щоб в ньому були відсутні суперечки хвороботворних грибів, різного роду хвороботворні мікроорганізми, личинки і яйця комах-шкідників. Разом з цим субстрат повинен містити корисну мікрофлору. Для того щоб все це дотримати необхідно провести його знезараження.  Після чого посуд можна заповнювати ґрунтовою сумішшю і ставити на триногу. При цьому дуже важливо щоб дно відра знаходилося поруч з рівнем води. Після того як вода закипить, необхідно періодично перемішувати грунтосуміш. Тривалість процедури знезараження грунту для розсади може коливатися від 15 до 25 хвилин. Вирощування розсади в теплиці та парнику.  Для цього непридатні важкі за механічним складом грунтові суміші. У них обов’язково додають матеріали для розпушення субстрату- верховий торф, пісок чи тирсу. Кубики або стаканчики придатні для вирощування всіх овочевих культур.  Насіння висівають завчасно загущено в невисокі ящики, наповнені родючим ґрунтом. Через 2 — 3 тижні (до часу появи 1-го справжнього листочка) сіянці висаджують в грунт. Починають висівати насіння з урахуванням тривалості вирощування розсади та терміну висадки її у відкритий грунт.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках