розвиток звязного мовлення 4 клас іван гончар

розвиток звязного мовлення 4 клас іван гончар

зв’язного мовлення в 4 класі полягає у формуванні в учнів умінь будувати. письмовий переказ тексту, а також писати твори на основі своїх.  Завдання уроків розвитку мовлення в 4 класі Досягненню зазначеної мети сприятиме виконання низки завдань, зокрема: – удосконалення вмінь будувати і правильно записувати речення, різні за метою висловлювання й інтонацією, зі звертаннями, однорідними членами; – формування навичок використання засобів зв’язку речень у тексті: займенників, слів тоді, спочатку, потім, нарешті тощо; – розвиток умінь застосовувати синоніми і займенники з метою уникнення невиправданих повторів у тексті; – збагачення мовлення. Мета: вдосконалювати навички стисло переказувати текст, активно та цілеспрямовано збагачувати і вдосконалювати мовлення учнів; розширювати їх світогляд; розвивати логічне мислення, увагу, пам’ять, творчу уяву, допитливість, вміння висловлювати свою думку, почуття; виховувати товариськість, толерантність. Уроки розвитку зв»язного мовлення 4 клас. [ Викачати з сервера (761.5 Kb) ]. 24.10.2016, 20:13.

1.

2. 3. 4. 5. Категорія: Українська мова Додав: viktoriya Теги: Переглядів: 1755 Завантажень: 342 Рейтинг: 4.0/Всього коментарів: 0. Увійдіть Урок розвитку зв’язного мовлення 4 клас. Тема. Складання художніх і наукових описів. Мета. Продовжити формувати уявлення учнів про особливості зв’язного мовлення залежно від мети й умов спілкування, вчити розрізняти та складати художні та науково-популярні тексти-описи; використовувати лексичні засоби для створення художніх описів; розвивати логічне мислення, увагу, спостережливість; виховувати любов до природи. Обладнання. Ілюстрації рослин: кульбаба, верба, дуб; картина «Рання весна». Хід уроку. I. Організаційний момент. II.Актуалізація опорних знань. Загадка. Сонечко в тра Урок розвитку зв’язного мовлення. Детальний переказ тексту з творчим завданням. Мета: вдосконалювати навички та вміння детально переказувати текст, творчо його продовжувати; розвивати усне та писемне мовлення, вміння бачити й відчувати красу природи; розвивати творче мислення, уяву; виховувати любов та бережливе ставлення до природи. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ. Урок розвитку мовлення (4 клас). Розвиток зв’язного мовлення. Складання казки на основі власного досвіду. Мета: продовжити роботу із вдосконалення навичок складання казки, вміння правильно й точно висловлювати свої думки. Розвивати спостережливість, образне мислення та уяву. Виховувати любов до казок. Методично-дидактичне забезпечення уроку: малюнки листків, осені, сюжетні малюнки та емблеми для об’єднання дітей у групи, листки з дерев, асоціативний «кущ» осені, дерево для вправи «очікування». І. Оголошення теми уроку. · Діти, я дуже щаслива працювати з вами. Тип уроку: розвиток зв’язного мовлення. Методи і прийоми: слово вчителя, вправи, бесіда (репродуктивна, евристична), передбачення, тренування, думай/ділися думками з партнером, «Мозковий штурм», мультимедійна презентація, робота в парах, робота в групах. ХІД УРОКУ.  IIПовідомлення теми й мети уроку -Сьогодні у нас урок зв’язного мовлення. Ми будемо складати текст-опис. Метод передбачення.(Слайд 4) Прослухайте вірш і спробуйте відгадати, який предмет ми будемо описувати. За хатою у садочку, У зеленому віночку Та в червоних намистах Стала пава молода.

І збігаються всі діти, Щоб на неї поглядіти. Урок розвитку зв’язного мовлення 4 клас. Сонечко в тра Мовлення як предмет вивчення стилістики і культури мовлення. Мовлення розмовне і книжне, їх співвідношення й особливості. Написання листа. Адреса. 4 клас. (4 клас). Дзвоник всім нам дав наказ: До роботи швидше в клас. Будемо творчо працювати. Новорічні листи писати.  Адрес – письмове ювілейне вітання особі чи установі. • Адреса – місце проживання особи або розташування установи, напис на конверті, телеграмі. „Лист від Мікі Мауса”. Незнайко! « Скоро Новий рік – велике свято. Я хотіти святкувати ти. Щебетун Зошит з розвитку зв’язного мовлення мовлення 4 клас Меренцова Переглянути за посиланням: Наш сайт: Українська мова 4 клас Урок розвитку зв’язного мовлення № 14 gün önce.

Тема: «Хвала ввічливості.  6 aylar önce. Розвиток зв’язного мовлення на тему » Складання письмового висловлювання (розповіді) про ситуацію з життя класу».

Відкрите заняття з розвитку зв’язного мовлення у 1-В класі ЗОШ № 8, м. Мелітополь. 3 yıl önce. Вчитель-методист Карпова Надія Петрівна провела відкрите заняття з розвитку зв’язного мовлення для для школи Розвиток зв’язного мовлення.Мрію про канікули (зошит «Малюю словом»,2 клас). 5 aylar önce. 2:48.  Дистанційне навчання, українська мова 4 клас, урок розвитку зв’язного мрвлення, стислий переказ,.Сухомлинський 5:46. Розвиток зв’язного мовлення Кожен учень повинен розвивати своє мовлення, адже це так важливо в житті. І учнів в шкільній програмі вивчає цьому навику такий предмет як розвиток мовлення. І часто такий предмет включає в себе різномантні завдання, які необхідно буде виконувати на уроках і вдома. Тому, наш сайт підготував для учнів четвертого класу Зошит Розвиток мовлення 4 клас Пономарьова.І., який містить в собі типові завдання з даного предмету. З ним учні зможуть готуватися до уроків і до самостійних робіт і т.д. І не потрібно купувати даний зошит в мгазині, тому що він доступний на нашому сайті в режимі онлайн абсолют Розвивати зв’язне мовлення, мислення, уяву. Виховувати любов до природи, бережливе ставлення до неї. Автор: Невідомий. tema_tekst.docx — 28.67 KB. Предмети: Українська мова. Класи: 4 клас.  Схожі публікації. Якого кольору зима? Урок № 70 Тема: УРОК РОЗВИТКУ ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ. Урок 8. урок розвитку зв’язного мовлення. Твір-розповідь за темою «Яскраві краплини літніх канікул». УРОК РОЗВИТКУ ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ. Мовлення як предмет вивчення стилістики і культури мовлення.

Мета: Навчальна: вчити учнів переказувати текст, використовуючи творче слово у власному мовленні, робити самоперевірку роботи. Виховна: виховувати бережливе ставлення до природи, працьовитість.

Розвивальна: розвивати вміння встановлювати логічні зв’язки; кре-ативне мислення, пам’ять, уяву, спостережливість, увагу. Тип уроку: Кожен учень повинен розвивати своє мовлення, адже це так важливо в житті. І не потрібно купувати даний зошит в мгазині, тому що він доступний на нашому сайті в режимі онлайн абсолют 1 — 4 классы. ответ дан. Чому князь Олег вирушив у похід на Царгород?розвиток зв’язного мовлення Смотреть ответ.  підмет:“Усе було: сучасні й давні пісні, відомі й записані Нечуєм-Ле-вицьким, журливо-ліричні та з вогнем, з “дригом» (Є. Ко- лодійчук);2) присудок:“Довкола життя вирувало: росло, цвіло, спиналося до сонця”3) означення:“Усякі дерева були в саду: молоді й старі, знайомі і незнайомі,високі й низькі”;4) додаток:“Вона мала трьох синів: Івана, Павла і Василя»5) обставина Урок розвитку зв’язного мовлення. Засоби зв’язку речень у тексті. Удосконалення тексту шляхом заміни слів синонімами.  Урок розвитку зв᾿язного мовлення. Використання близьких за значенням слів. Урок розвитку зв’язного мовлення. Вживання прикметників.

Опис зовнішності людини. Назва: Зошит з розвитку мовлення. 4 клас Автор: О. Ісаєнко, Павлюк, Л. Москаленко Формат: pdf Розмір:6 мб. Цей зошит призначений для роботи на уроках розвитку зв’язного мовлення. Вміщені в ньому завдання сприятимуть формуванню в учнів умінь складати й записувати розповідь, опис, міркування, створювати діалог, писати докладний, вибірковий, стислий і творчий перекази тексту, у письмовій формі висловлюватися про улюблений дитячий журнал, цікаву телепередачу, давати власну оцінку поведінці героїв прочитаного тексту, обгрунтовувати свої думки. Зошит з розвитку зв’язного мовлення. 4 клас (до підручн., вказаного в анотації) Зошит до підручника «Українська мова : підруч. для 4 кл. загальноосвіт. навч. зак «Підручники і посібники».  Зошит до підручника «Українська мова : підруч. закл. з навчанням українською мовою М Вашуленко,. Г. Дубовик, О. Мельничайко за ред. М Вашуленка. -.: Видавничий дім «Освіта», 201- 192.: іл.» призначений для використання на уроках розвитку зв’язного мовлення. Його зміст повністю відповідає оновленій програмі (серпень 2016 р.) з української мови для 4 класу.

Для учнів 4 класу, вчителів, батьків. Відгуки. Поки немає жодного відгуку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках