українська мова за проф спрямуванням підручник автор шевчук

українська мова за проф спрямуванням підручник автор шевчук

Українська мова за професійним спрямуванням. Підручник. 5-те видання, виправлене і доповнене. Київ • Алерта • 2019. УДК 811.161.2’276.6(075.8) Ш37. Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів. (Лист № 1/11-4154 від 18.05.2010).  Автори: Шевчук – змістовий модуль 1; змістовий модуль 2 (теми 2.1, 2.3, 2.5, 2.8); Клименко І

– змістовий модуль 2 (теми 2.2, 2.4, 2.6, 2.7); змістовий модуль 3.

Шевчук, Клименко І Ш37 Українська мова за професійним спрямуванням : підручник. 5-те вид., виправ. і доповнен. Суть розробки, основні результати: Українська мова (за професійним спрямуванням): навч.

посіб. упорядВ. Лисенко, Т.К. Ісаєнко,.М. Дорошенко). – Полтава: ПолтНТУ, 2015.  Фонди та зібрання.

За датою публикації. Автори. Заголовки. Тематичні ключові слова. Зібрання. Підручник укладено відповідно до типової програми дисципліни ″Українська мова (за професійним спрямування)″, затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150. Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Теоретичний і практичний матеріал згруповано у три змістові модулі. У навчальному посібнику, укладеному за програмою «Українська мова за професійним спрямуваннУ навчальному посібнику, укладеному за програмою «Українська мова за професійним спрямуванням» для для спеціальності 181 “Харчові технології”, подано теоретичний і практичний матеріал, що стосується різних аспектів професійного спілкування, мовного й ділового етикету, значення української мови в житті суспільства, особливостей розвитку мовної системи. Інші методичні матеріали на урок Українська мова скачати Шевчук.В. підручник для роботи з курсом.

Для відкриття ресурсу натисніть на посилання: www.dut.edu.ua/uploads/l_666_15833608.pdf. Попереднє Форум новин.  Перейти до Перейти до Форум новин Словник української мови он-лайн Академічний тлумачний словник української мови Російсько-українські словники для роботи з курсом Навчальна програма Робоча навчальна програма Література та інтернет-ресурси Перелік питань до іспиту Практичні завдання для самостійної роботи Лекція 1 Презентація до Лекції 1 Професіограма фахівця Презентація до лекції 2 Питання для підготовки до модуля Практичні завдання до модуля ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ. Предметом вивчення практичного курсу „Українська мова (за професійним спрямуванням)” є сучасна українська літературна мова професійної сфери.

Мета: формування високого рівня комунікативної культури у сфері професійного спілкування в його усній і писемній формах. Основні завдання: — формувати правильне розуміння ролі державної мови в професійній діяльності; — удосконалювати в майбутніх спеціалістів уміння та навички вільного володіння українською літературною мовою в професійній сфері; — збагатити запас фахової термінології; — розвивати вміння створювати, перекладати й редагувати тексти філолог Найістотніші ознаки літературної мови Мова професійного спілкування як функціональний різновид української літературної мови.  Парадигма мовних формул Стилі сучасної української літературної мови у професійному спілкуванні Функціональні стилі сучасної української літературної мови та сфери їх застосування. основні ознаки функціональних стилів Професійна сфера як інтеграція офіційно-ділового, наукового і розмовного стилів Текст як форма реалізації мовленнєво-професійної діяльності Професійна комунікація Спілкування як інструмент професійної діяльності Спілкування і комунікація Функції спілкування Види і форми спілкування Етапи спілкування Мова, мовлення і. Найістотніші ознаки літературної мови Мова професійного спілкування як функціональний різновид української літературної мови.  Парадигма мовних формул Стилі сучасної української літературної мови у професійному спілкуванні Функціональні стилі сучасної української літературної мови та сфери їх застосування. Посібник містить відомості про стилі сучасної української літературної мови, зокрема офіційно-діловий. Наведено класифікацію ділових паперів та вимоги до їх складання, зразки оформлення різних видів документів, а також пов’язаний з темою теоретичний матеріал із сучасної української мови. Система вправ і завдань має на меті як набуття студентами навичок складання різних ділових паперів, так і закріплення знань з мови. Для студентів вищих закладів освіти, а також для учнів ліцеїв, гімназій, учителів шкіл. Стане у пригоді працівникам організацій та установ. 3. Мацюк З., Станкевич Н. Українська мова професійного спрямування : Навчальний посібник З. Мацюк, Н. Станкевич. –. : Каравела, 2008. – 352.  : Арій, 2008. – 424.

Шевчук Українська мова за професійним спрямуванням : – 2-ге вид., виправ. Шевчук, І Клименко.  університету ім. Лесі Українки. проф. Коцану І. Я. асистента кафедри економіки.

Лазарука Сергія Володимировича. зно 2021 англійська мова підручник. зно 2021 біологія підручники. зно 2021 всесвітня історія книга. зно 2021 географія книга. Показати всі. ШКОЛА, КОЛЕДЖ. Абетки, читання.  Українська мова школа, коледж шевчук українська мова за професійним спрямуванням підручник купить цена купити ціна «Алерта». Підручник укладено відповідно до типової програми дисципліни «Українська мова (за професійним спрямування)», затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150. Українська мова за професійним спрямуванням підручник Ціна — 360 грн. Придбати. Переглянути зміст. Українська мова за професійним спрямуванням : підручник. і доповнен: Алерта, 2019. 640. Теоретичний і практичний Висвітлено важливі питання програмного матеріалу з курсу “Українська мова (за професійним спрямуванням)”. Особливу увагу зосереджено на актуальних проблемах мовних норм і культури професійно-ділового мовлення.

До кожної теми подано низку практичних завдань, які дадуть змогу закріпити засвоєний матеріал під час самостійного опрацювання. Для студентів різних форм навчання, а також для всіх, хто цікавиться проблемами культури української мови. Зміст. Додаток “Використовуймо національне багатство”. Додаток 5. “Вибираймо автохтонні фразеологізми”. Про авторів. ВОЗНЮК Геннадій Леонідович – кандид Відповідно до програми «Українська мова за професійним спрямуванням» викладачем Громко Т укладено вебліографічний список джерел, з метою допомогти студентам у підготовці для цієї дисципліни. Андрєєва Т. Українська мова (за професійним спрямуванням) : навч. Тетяна Андрєєва, Олена Іванова. – Київ, 2012. Українська мова за професійним спрямуванням: теорія і практика. Навчальний посібник.  Для успішного оволодіння мовою важливо осягнути особли-вості функціонування мовних одиниць усіх рівнів, засвоїти зако-номірності різних аспектів мови – її звукової системи, словнико-вого складу, граматичної будови. Для майбутніх фахівців особливо важливим є засвоєння стиліс-тичних особливостей текстів ділового та професійного мовлення; уміння користуватися професійною та діловою лексикою; вироб­ лення навичок створення необхідних для майбутньої професії до-кументів, вільного користування професійною лексикою в писем-ній і усній формах мовлення. – 336. 6. Шевчук.В. Українська мова за професійним спрямуванням : [підручник, за програмою МОН].

– 4-те видання.В. Шевчук, І.В. Клименко. : Алерта, 2014.  Принцип об’єктивності документа – текст документа повинен бути звільнений від суб’єктивної оцінки автора.

Принцип системності документа допомагає розкрити зміст документів при порівнянні їх подібних чи відмінних ознак, виявити системні зв’язків між різними видами, підвидами документів. Пропозиція – це довідково-інформаційний документ, що містить конкретні пропозиції з певних питань. Відповідно до програми «Українська мова за професійним спрямуванням» викладачем Громко Т Відтак, у науковому стилі української мови з’явилися лакуни, почалася девальвація наукового стилю, саме того зі стилів, яким мова зусиллями української інтелігенції розбудувалася в пожовтневий період, можна сказати, відродила його у своїй системі. Наслідки цієї ситуації настільки непересічні, що змушують не лише лінгвістів, взагалі науковців, а й викладачів навчальних закладів невідкладно з’ясувати їх через усебічний аналіз проблеми. Українська мова професійного спрямування : Підручник —. : Алерта, 2010. — 69Практична частина: 1. Сформулюйте й запишіть визначення документа. З’ясуйте тлумачення цього терміна за словником. Обґрунтуйте значення ділових паперів у житті людей. 2. Розкрийте значення поданих термінів за „Словником іншомовних слів”.  університету ім. Курс «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Сторінки.

Головна сторінка.  Навчальний посібник містить відомості про стилі сучасної української літературної мови. Наведено класифікацію ділових паперів та основні вимоги до їх складання. А також — систему граматичних вправ і завдань, що закріплює знання з мови.  Підручник містить основну характеристику функціональних стилів сучасної української літературної мови. Висвітлюються наступні теми: -. Шевчук «Українське ділове мовлення». Навчальний посібник містить відомості про стилі сучасної української літературної мови. Наведено класифікацію ділових паперів та основні в Дорошенко. І., Дудик П Вступ до мовознавства. РОБОЧА ПРОГРАМА нормативної навчальної дисципліни. підготовки бакалавра галузей знань 01 «Освіта», 22 «Охорона здоров’я» спеціальностей 014 «Середня освіта», 017 «Фізична культура і спорт», 227.  Програма навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра спеціальностей 014 «Середня освіта», 017 «Фізична культура і спорт», 227 «Фізична реабілітація» освітніх програм «Фізична культура», «Фізична культура і спорт», «Фізична реабілітація» денної форми навчання. Містить комплекс вправ і завдань для вироблення навичок грамотного використання засобів української мови у професійній сфері. Розроблено систему вправ, спрямованих на формування умінь аналізу наукового стилю, написання текстів різних жанрів наукового мовлення, виявлення їх особливостей та оформлення, редагування, коригування та перекладу наукових текстів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках