згідно класифікації джерел формування господарських засобів резерви відносять до

згідно класифікації джерел формування господарських засобів резерви відносять до

8.1. Поняття, економічна сутність господарських резервів і їх класифікація …. 72-77.  Попередній (перспективний) аналіз проводиться до здійснення господарських операцій. Він необхідний для обгрунтування управлінських рішень і планів-прогнозів, попередження небажаних наслідків на основі оцінки чутливості результативних показників до зміни факторів зовнішнього і внутрішнього характеру.  Класифікація управлінських завдань відповідно до їх пріоритетів сприяє концентрації зусиль на вирішенні важливих завдань, виконанні найбільш термінових робіт, делегування менш важливих завдань співробітникам більш низької ланки управління. Перелік господарських засобів та джерел їх формування. Сума, грн. 1. Споруда цеху 1.  Необхідно: Визначити господарські засоби та джерела формування господарських засобів. 2. Записати виконане завдання в таблиці 2.Таблиця 2.2 –.

господарських засобів. № з\п.

АКТИВИ. Господарські засоби. та джерела.  14.Перелічіть основні облікові принципи згідно із законодавством України. 15.Розкрийте взаємозв’язок предмета і методу бухгалтерського обліку. 2 розв’язання задач під керівництвом викладача.

Господарські засоби групуються за двома ознаками: — господарські засоби за складом і розміщенням або активи; — господарські засоби за джерелами їх формування і цільовим призначенням. Ці дві групи об’єктів нерозривно взаємозв’язані між собою.  Склад майна підприємства розкриває класифікація господарських засобів за складом і розміщенням (активів). Активами називаються ресурси, отримані в результаті минулих подій, використання яких, як передбачається, приведе до збільшення економічних вигод у майбутньому. Визначення активів базується на наступних основних положеннях.  До засобів праці відносять наступні об’єкти: 1.1.1.Нематеріальні активи — це ідентифіковані немонетарні активи, 14. 23. Згідно класифікації господарських засобів підприємства грошові кошти та їх еквіваленти відносять до: 1) необоротних активів; 2) оборотних активів; 3) активів невиробничої сфери; 4) виробничих запасів. 24. Згідно класифікації господарських засобів підприємства за складом і розміщенням дебіторську заборгованість відносять до: 1) необоротних активів; 2) оборотних активів  33. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів заборгованість органам страхування відносять до: 1) бюджетного фінансування; 2) джерел залучених коштів; 3) кредиторської заборгованості; 4) власних джерел. 34. До довгострокових біологічних активів у тваринництві належать: 1) робочі і продуктивні тварини До довгострокових біологічних активів у тваринництві належать: 1) робочі і продуктивні тварини Господарські засоби – це матеріальні цінності, які залучені у господарську діяльність або є її результатом, а також грошові кошти та різні права. Початок діяльності будь-якого підприємства повинен забезпечуватися певними засобами.

Дані засоби, які необхідні для задоволення потреб підприємства, складають його майно. Майно містить в собі наступні складові частини: цінності, позитивні права (борги перед підприємством), негативні права (борги підприємства), послуги, які надаються іншим підприємствам, і послуги, які одержуються від інших підприємств.

Класифікація господарських засобів (активів) підприємства за функціональною участю в процесі діяльності наведена на. 19. Класифікація джерел формування господарських засобів підприємства.Джерела формування господарських засобів (активів) підприємства поділяються на дві групи: — джерела власних засобів; — джерела залучених (позикових) засобів. До джерел власних засобівналежать: власний капітал, забезпечення зобов’язань, нерозподілений прибуток, цільове фінансування і цільові надходження. До власного капіталуналежать: статутний капітал, пайовий капітал, додатковий капітал, резервний капіт Не відноситься до функцій бухгалтерського обліку: 1) інформаційна; 2) контрольна  30. Згідно класифікації господарських засобів підприємства нематеріальні активи відносять до: 1) необоротних активів; 2) оборотних активів; 3) вилучених активів; 4) активів невиробничої сфери. 3Згідно класифікації господарських засобів підприємства грошові кошти та їх еквіваленти відносять до  37.

: 1) джерел власних засобів; 2) джерел залучених коштів; 3) прибутку нерозподіленого; 4) зобов’язань за розподілом. 38. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів кредити відносять до Класифікація господарських засобів і джерел їх формування. Фінанси. + Font mai mare — Font mai mic. DOCUMENTE SIMILARE. — грошові кошти в касі та на рахунках в банках, якщо вони можуть бути вільно використані для поточних операцій. Кошти, заблоковані на рахунках (наприклад, заморожені в іноземних банках), до оборотних активів не включаються; — короткострокові фінансові інвестиції. Включаються до складу оборотних активів за умови, якщо вони є ринковими (тобто ІСНУЄ активний ринок, який дає змогу встановлювати їх ринкову вартість) і, як очікується, будуть реалізовані протягом строку, що не пер Класифікація джерел формування господарських засобів (активів) підприємства узагальнена схемою, наведеною нижче : Класифікація джерел формування господарських засобів (активів) підприємства. Розглянуті дві класифікації господарських засобів (за складом і розміщенням господарських засобів та за джерелами їх формування) характеризують майновий стан підприємства. При цьому, оскільки кожен вид засобів має відповідне джерело утворення, загальні підсумки першого і другого групування повинні бути рівні між собою. Ця рівність служить основою для складання бухгалтерського балансу. джерела залучених засобів. До власних джерел формування господарських засобів належать кошти статутного та пайового капіталу (кошти, внесені засновниками на час реєстрації підприємства), додаткового та резервного капіталу, прибутку (одержаного за результатами діяльності).

Власний капітал підприємства визначається вартістю його майна – тобто чистими активами, що обчислюються як різниця між вартістю майна (активів) і залучених коштів. У практиці бухгалтерського обліку до власних джерел відносять власний капітал та забезпечення. До джерел власних засобів належить: власний капітал, забезпечення зобовязань, нерозподілений прибуток, цільове фінансування і ціл надходження.До власного капіталу належить:статутний капітал, пайовий, додатковий, резервний, нерозподілений прибуток.Статутний капітал утворюється за рахунок сукупності внесків власників у майно підпр-а для забезпечення його діяльності, передбаченої статутом.Пайовий капітал утворюється за рахунок пайових внесків членів спілок та ін підприємств, що передбачені установчими документами.Додатковий капітал.  2)вимірювання господарських засобів і процесів; 3)реєстрація і класифікація даних з метою їх систематизації; 4)узагальнення інформації і складання звітності. В економічній літературі резерви підприємства прийнято класифікувати за такими ознаками: джерелами формування; способом відображення у звітності; обов’язковістю створення.  капітальні резерви — формуються за рахунок коштів власників та інших осіб (відображаються за статтями «додатковий вкладений капітал» та «інший додатковий капітал»); резервний капітал, сформований за рахунок чистого прибутку підприємства (резервний капітал у вузькому розумінні)  Згідно із законодавством України на кожному підприємстві, заснованому у формі акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю тощо, повинен бути сформований резервний (страховий) капітал. Природа та джерела господарських резервів.

Найважливіші ознаки, покладені в основу класифікації резервів. Види господарських резервів та їх характеристика. Слово «резерв» відбувається або від французького «reserve», що у перекладі на російську мову означає «запас», або від латинського «reservere» — «зберігати», «зберігати».  Це основне джерело резервів у високорозвиненому суспільстві, яке здійснює розширене відтворення на інтенсивній основі. З розвитком НТП з’являються все нові і нові можливості зростання продуктивності праці, економного використання сировини, матеріалів та інших ресурсів, тобто джерела резервів невичерпні. Як не можна зупинити НТП, так не можна використовувати всі резерви. Облікова інформація про об’єкти господарських засобів, джерел їх утворення та про господарські процеси є головним об’єктом облікового процесу. Підсумком здійснення якого є складання звітності суб’єкта господарювання.

Інформація, яка надається у фінансовій звітності, повинна бути дохідлива і зрозуміла її користувачам за умови, що вони мають достатні знання та заінтересовані у сприйнятті цієї інформації. Мета класифікації рахунків за призначенням та структурою — отримання необхідної інформації про формування та використання господарських засобів, а також джерела їх утворення. Ознакою такої класифікації є загальні правила обліку по кожній групі рахунків і ведення аналітичного обліку. Така класифікація дає відповідь на питання: як враховуються об’єкти в тій чи іншій групі рахунків, для чого потрібні ті або інші рахунки, які показники можна отримати за допомогою окремих рахунків для того, щоб ефективно управляти підприємством? Підрозділ рахунків йде залежно від безпосередньої функції в облік До діючих основних фондів відносяться ті, які знаходяться в експлуатації, у тому числі ті, які тимчасово не використовуються або здані в оренду іншим підприємствам на договірних засадах.

До недіючих основних засобів відносяться ті, які знаходяться в резерві (в запасі, на складі). За функціональним призначенням та видом діяльності (виробнича, комерційна, банківська) основні засоби поділяють на два види – виробничі та невиробничі.  Отже, щодо основних засобів введено суттєві новації. Згідно зі ст. 145 Кодексу основні засоби поділено на 16 груп замість колишніх чотирьох.

По суті, це ті самі групи, що і в П(С)БО 7 «Основні засоби». Класифікацію господарських засобів за їх видами і розміщенням наведено на рис. 2.До другої групи об’єктів бухгалтерського обліку відносяться джерела утворення Виходячи з того, що всі господарські засоби мають відповідні джерела формування (утворення), джерела утворення господарських засобів поділяються на: 1) власні джерела утворення господарських засобів; 2) залучені джерела утворення До власних джерел утворення господарських засобів належать: капітал, резерви, прибуток, бюджетне фінансування. 17. Не відноситься до функцій бухгалтерського обліку: 1) інформаційна; 2) контрольна  3) джерел залучених коштів; 4) резервів.

28.

Згідно класифікації джерел формування господарських засобів цільове фінансування відносять до: 1) забезпечення наступних витрат і платежів; 2) джерел залучених коштів; 3) довгострокових фінансових зобов’язань; 4) зобов’язань за розподілом. 29. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів резервнийй капітал відносять до30. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів кредити відносять до Тема : Класифікація ресурсів підприємств за їх складом, призначенням та структурою. Класифікація джерел утворення ресурсів підприємства (зобов’язань та власного капіталу). Мета : набути практичних вмінь групувати господарські засоби за складом, розміщенням і джерелами їх утворення. Хід роботи: На підставі наведених даних необхідно 1До яких господарських засобів відносяться основні засоби згідно класифікації активів?. Оборотних активів. Б. Необоротних активів Резервів. Г. Вилучених активів. 13. До яких господарських засобів відноситься готова продукція згідно класифікації активів?. Засобів сфери обігу. Витрат Предметів сфери обігу. Предметів сфери виробництва. 14. До яких засобів відносять дебіторську заборгованість за класифікацією активів?. Джерел позичених коштів. Оборотних активів Власного капіталу.

15. До яких джерел відносять статутний капітал підприємства згідно класифіка Класифікація господарських засобів по джерелах утворення і цільовому призначенню Господарські засоби підприємства (фірми) отримують з певних джерел. Основним принципом групування господарських засобів по джерелах утворення і цільовому призначенню є степінь закріплення за даним підприємством, фірмою.  До фондів відносяться: – статутний фонд – відображає власність основних і оборотних засобів, що є в розпорядженні підприємства в момент його створення на початку діяльності. Загальна характерстика господарського обліку та основні етапи його розвитку Види господарського обліку і їх характеристика Загальна характерстика господарського обліку та основні етапи його розвитку Необхідність в обліку виникла в глибоку давнину в процесі матеріального виробництва а господарська діяльність сприяла його поширенню. Вперше бухгалтерський облік як окрему складову господарського обліку визначив італійський чернець і математик Лука Пачолі. 2.Господарські активи (засоби), джерела їх утворення як об’єкти бухгалтерського обліку та їх класифікація. 2.3. Класифікація господарських активів (засобів виробництва) та джерел їх утворення за економічним призначенням і ознаками. 2.4. Класифікація господарських активів (засобів) за складом і розміщенням та за джерелами їх утворення. 2.4.Класифікація господарських активів (засобів) за складом і розміщенням. 2.4.Класифікація господарських активів (засобів) за джерелами їх утворення (класифікація джерел господарських активів). 2.5. Загальна характеристика господарських процесів.

2.6. З : А) джерел власних засобів; Б) джерел залучених коштів; В) прибутку нерозподіленого  До якого типу балансових змін відноситься господарка операція: Виплачено з каси кошти в погашення заборгованості із заборгованості із заробітної плати: А) 1 В зарубіжній практиці розглядаються окремо класифікації засобів підприємства та класифікація джерел фінансування діяльності підприємства.

Оскільки ці питання тісно взаємопов’язані, розглянемо їх більш докладно. Загальна класифікація засобів підприємства у закордонній практиці представлена на рис. 6.Рис. 6.Класифікація засобів підприємства. В даній класифікації засобів підприємства основним елементом є власний капітал.  ■ резерви, накопичені підприємством; ■ інші внески юридичних і фізичних осіб (цільове фінансування, пожертвування, благодійні внески). До залучених коштів відносяться: ■ позички банків; ■ позикові кошти, отримані від випуску облігацій; ■ кошти, отримані від випуску акцій та інших цінних паперів 27. Не відноситься до функцій бухгалтерського обліку: а) інформаційна; б) контрольна  9. Згідно класифікації господарських засобів підприємства за складом і розміщенням виробничі запаси відносять до: а) необоротних активів; б) оборотних активів; в) активів сфери виробництва; г) предметів сфери обігу. 10. Згідно класифікації господарських засобів підприємства за складом і розміщенням готову продукцію відносять до  Згідно класифікації джерел формування засобів резерви відносять до: а) джерел власних засобів; б) джерел залучених коштів; в) прибутку нерозподіленого; г) зобов’язань за розподілом.

Згідно класифікації джерел формування господарських засобів кредити відносять до В зарубіжній практиці розглядаються окремо класифікації засобів підприємства та класифікація джерел фінансування діяльності підприємства. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів кредити відносять до Класифікація господарських засобів і їх джерел освіти. 24-01-2012, 17:1Разместил: tester5.  Це конкретні одиниці господарськихзасобів і джерел їх формування у вартісному вираженні, а також їхдинаміка і статистика, обумовлені господарськими процесами.  Згідно з Положенням по веденнюбухгалтерського обліку та звітності в Росії до основних засобів належать:предмети, що служать більше року, незалежно від їх вартості; предмети вартістюна дату придбання більш стократного розміру мінімальної місячної оплатипраці за одиницю незалежно від терміну їх корисного використання. Сюди відносятьсяземельні ділянки і об’єкти природокористування, будівлі, машини, обладнання іінші основні засоби. Тема работы: Класифікація основних засобів по предмету Бухгалтерский учет и аудит.  Класифікація основних засобів. Основні засоби – матеріальні активи, які підприємство утримує з метою використання їх у процесі виробництва або поставки товарів, надання послуг, здавання в оренду іншим особам або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний термін корисного використання (експлуатації) яких більше одного року (або операційного циклу, якщо він довший за рік).  Згідно із Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств» №334194-BP від 28.12.1994 р. (із змінами та доповненнями) передбачено поділ із 01.01.2003 р. основних засобів на слідуючи групи : А) джерел власних засобів; Б) джерел залучених коштів; В) прибутку нерозподіленого  Г) кредиторська заборгованість перед пенсійним фондом. Вкажіть, які з приведених видів джерел відносяться до позикових?

А) резервний капітал; Б) прибуток Склад і класифікація джерел формування господарських засобів (пасивів). Дивіться також: A) З використанням нетрадиційних відновлюваних джерел енергії. A. Розрахунок сил і засобів. Case-засоби для моделювання даних.  2) Резерви майбутніх витрат — Створюється з метою рівномірного включення деяких витрат в собівартість продукції (на оплату чергових відпусток, ремонт основних засобів і т). Цільове фінансування — власні кошти підприємства, які поповнюються за рахунок бюджетного або спонсорського фінансування на капітальне будівництво та інші цілі. прибуток- Сума перевищення доходів над витратами підприємства від поточної та іншої діяльності підприємства.

До залучених (позикових) коштів відносяться. Крім того, класифікація господарських засобів та їх джерел значною мірою визначає організацію системи поточного бухгалтерського обліку і характер одержуваної інформації про стан і рух майна підприємства та складання звітності. 3. Господарські процеси як об’єкт бухгалтерського обліку. Основним призначенням сфери матеріального виробництва є виробництво суспільно необхідного продукту. 27. Згідно класифікації джерел формування статутний капітал відносять до: – кредиторської заборгованості; – власного капіталу; – джерел залучених коштів; – резервів. Згідно класифікації джерел формування господарських засобів цільове. фінансування відносять до: – забезпечення наступних витрат і платежів; – джерел залучених коштів; – довгострокових фінансових зобов’язань; – зобов’язань за розподілом. Згідно класифікації джерел формування резервний капітал відносять до: – джерел власних засобів; – джерел залучених коштів; – прибутку

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках