українська мова завоевывает планету

українська мова завоевывает планету

Українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної родини.

Це єдина на сьогоднішній день державна мова в Україні.

Також є однією з офіційних мов Придністров’я та частини Сербії. В 1918—1920 рр. вона була офіційною мовою Кубанської Народної Республіки.  Українська мова — одна з найпоширеніших мов у світі, і за кількістю носіїв посідає, за різними даними, 26 або 32 місце в світі. Українська мова дуже багата на синоніми. Наприклад, слово “горизонт” має 12 синонімів. Але абсолютний рекордсмен – слово “бити”. Згідно з “Коротким словником синонімів української мови”, їх аж 45. Українська мова багата на зменшувальні форми. Українська мова – мова української нації. В ній тисячолітня історія нашого народу – історія тяжка, кривава, із злетами і падіннями, осяяна духом свободи та незалежності Української держави, бо ж український народ віками змушений був із зброєю в руках оборонятися і відстоювати своє право на вільне життя.  Нашою мовою Маруся Чурай складала пісні, які додавали козакам снаги, нею звучали накази славнозвісного полководця і гетьмана П.Сагайдачного, який вів на бій козацькі полки. Це мова запорізьких козаків. Українська мова – це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського. літературна мова, опрацьована майстрами художнього слова, але й мова народна, діалектна, відмінна в різних діалектних ареалах. Щодо походження сучасної української мови ніяких проблем немає: загальновідомо, що її започаткував І.

Котляревський, а основоположником став Т. Шевченко; вони почали писати свої твори народною мовою на основі українських середньонаддніпрянських говірок.  Григорій Півторак. Коли ж виникла українська мова Історія української мови (Хрестоматія). —.: Либідь, 1996. —. 270-279. Мелодійна й співуча українська мова — найбільше багатство мого народу.

В ній відбивається його минуле та зріє майбутнє.

Як багато є гарних українських слів, фразеологічних висловів, епітетів, метафор, порівнянь, чудових прислів’їв, приказок, скоромовок! Всі кажуть, що українська мова дуже співуча, лагідна та мелодійна. Її навіть називають солов’їною.

Вона популярна своїми гарними народними піснями, творами усної народної творчості.  Українська мова — вона ніби людина, сповнена гордості та гідності. Вважаю, такий у неї характер, якщо у мов світу є свої характери.

Інші твори: Твір «Мова — душа народу». Мова — найважливіший засіб спілкування. Мова — втілення думки за висловлюванням М. Рильського. Без него не было бы, пожалуй, Украины. Книгу Максима Стрихи хочется порекомендовать широкому читателю. Сегодня хочу вам рассказать о книге, которая меня весьма приятно поразила. Это тот украинский гуманитарный нон-фикшн действительно высокого уровня, которого так не хватает нашей культуре.

Не одно десятилетие автору пришлось собирать на нее материал, но результат этой работы превзошел все мои читательские ожидания – это, несомненно, фундаментальное и глубоко продуманное исследование. 21 июня 2020 Olga Taschilina ответила: «Некоторые русские», воспринимают украинский язык, как полуграмотный говор деревни. И они правы. Этот язык совсем не годится для промышленно развитых центров. Он не несёт в себе и половины тех понятий и слов, которые необходимы для работы с техникой, для научных изысканий в области техники. Дремуч и неподъёмен.

На нём не написано ни единого сколько-нибудь интересного философского изыскания, ни одного хорошего литературного произведения, ни одного технического труда. Весь потолок его величия Ответы и решения задач. Українська мова. Я люблю свою планету тому, що вона особлива? 0 голосов. 38 просмотров. люблю. планету.  Я народився і живу на планеті Земля. Я дуже люблю свою планету. Для мене вона найкраща, особлива, хоча, звісно, порівнювати мені ні з чим, бо на інших планетах я не бував. Але якщо почитати про інші планети у книжках, то стає зрозуміло, що Земля дійсно є особливою планетою: у всій Сонячній системі тільки на Землі є життя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт про чергування класу по школі

відповіді на тестовий контроль знань а.р гальперіна 10 клас

як зайти на чужую сторінку в одноклассниках